Canada Comfy Chair... geniet van het buitenleven!
Vragen? +31 (0)6-51920965 |

Montage & Onderhoud

Veel gestelde vragen

Kan ik de stoelen zelf monteren?

Ja, je kunt de houten meubelen snel en eenvoudig monteren. De meubelen worden standaard geleverd als bouwpakket, voorzien van alle bevestigingsmaterialen en een duidelijke montagehandleiding. Hierin staat precies uitgelegd hoe je - in een aantal stappen - je stoel of aanverwant product(en) monteert.

De kunststof meubelen zijn deels voorgemonteerd. Je hoeft nog maar een paar kleine stappen te nemen om de stoelen gereed te maken.
Kan ik de houten stoelen door jullie laten monteren?

Geen probleem. Wij vragen per stoel € 27,50 montagekosten en brengen voor de montage van een tafel of voetenbankje € 17,50 in rekening. Vanaf 4 stoelen berekenen wij € 22,50 per stoel voor de montage. Bij leveringen van gemonteerde producten worden de transportkosten in goed overleg afgestemd.
Moet ik de houten stoelen eerst verlijmen?

Ja, het is noodzakelijk om de stoelen op alle fixatiepunten te verlijmen met de meegeleverde watervaste lijm. Red Cedar is een vrij zachte houtsoort en de verlijming geeft extra stabiliteit aan het product. Als je de stoelen wilt behandelen met olie, doe dit dan pas na het verlijmen en monteren van de stoelen. De lijm moet namelijk goed in het hout trekken en dit gebeurt niet wanneer de stoel eerst wordt behandeld met olie.
Heb ik nog eigen/extra bevestigingsmateriaal nodig?

Nee, de stoelen en tafels worden bij je afgeleverd inclusief alle benodigde RVS bevestigingsmaterialen (schroeven, bouten, moeren en sluitringen). Ook de stoeldoppen, de lijm en een perfect passend bitje voor de speciale schroeven ontbreken niet!
Moet ik de Comfy Chair meubels beschermen tegen vocht?

Nee, de Canada Comfy Chairs zijn 100% bestand tegen de regen, wind en zon. Dit betekent dat je de meubels het hele jaar onafgedekt buiten kunt laten staan, zowel de kunststof als de houten meubelen.

Op termijn zal de tint van de houten meubelen, onder invloed van uv-straling, veranderen naar zilvergrijs. Dit heeft echter geen enkele invloed op de kwaliteit van het product. Wil je de vergrijzing zo lang mogelijk uitstellen? Behandel je Comfy Chair meubels dan met een speciale, voedende olie voor Red Cedar. Daarmee blijft de originele kleur langer behouden.
Moet ik de buitenmeubels behandelen met olie?

Nee, voor het behoud van de kwaliteit van de meubels is het niet noodzakelijk om deze met olie te behandelen. Zelfs de houten meubelen hoef je niet te behandelen. Red Cedar staat namelijk bekend als een zeer duurzame houtsoort die onbehandeld vele jaren mee gaat.

Na verloop van tijd zal de tint van het hout, onder invloed van uv-straling, veranderen naar zilvergrijs. Als je deze vergrijzing tegen wilt gaan, kun je de houten meubelen regelmatig behandelen met een speciale Red Cedar olie. Zo behoudt het hout lange tijd zijn warme uitstraling.
Welke olie is geschikt voor Red Cedar hout?

Je kunt elke olie gebruiken die geadviseerd wordt voor Red Cedar buitenmeubelen. De olie is te koop bij de meeste doe-het-zelfzaken of tuinmeubelspeciaalzaken.
Montagehandleidingen