Canada Comfy Chair... geniet van het buitenleven!
Voor vragen of meer informatie bel +31 (0)6-10592965 |
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans
  • Engels
  • Spaans

Montage & Onderhoud

Veel gestelde vragen

Kan ik de stoelen zelf monteren?

Ja.

De kunststof meubelen zijn deels voorgemonteerd. U hoeft nog maar een paar kleine stappen te nemen om de stoelen gereed te maken.

De houten meubelen kunnen snel en eenvoudig gemonteerd worden. Bij de aflevering van je product(en) wordt er een duidelijke montagehandleiding meegestuurd. Hierin staat precies uitgelegd hoe je - in een aantal stappen - je stoel of aanverwant product(en) monteert.
Kan ik de houten stoelen door jullie laten monteren?

Geen probleem. Wij vragen per stoel € 17,50 montagekosten en brengen voor de montage van een tafel of voetenbankje € 10,- in rekening. Vanaf 4 stoelen berekenen wij € 10,- per stoel voor de montage. Bij leveringen van gemonteerde producten worden de transportkosten in goed overleg afgestemd.
Moet ik de houten stoelen eerst verlijmen?

Ja, het is aan te bevelen om de stoelen op alle fixatiepunten te verlijmen met een watervaste lijm. Red Cedar is een vrij zachte houtsoort en de verlijming geeft extra stabiliteit aan het product. Het is erg belangrijk om de stoel eerst te verlijmen en te monteren en deze daarna pas te behandelen met olie. De lijm moet namelijk goed in het hout trekken en dit gebeurt niet wanneer de stoel eerst wordt behandeld met olie.
Heb ik nog eigen/extra bevestigingsmateriaal nodig?

Nee, de stoelen en tafels worden bij je afgeleverd inclusief alle benodigde RVS bevestigingsmaterialen (schroeven, bouten, moeren en sluitringen). Ook de stoeldoppen, de lijm en een perfect passend bitje voor de speciale schroeven, ontbreken niet!
Moet ik de Comfy Chair meubels beschermen tegen vocht?

Nee, de Canada Comfy Chairs zijn 100% bestand tegen de regen, wind en zon. Dit betekent dat je de meubels het hele jaar onafgedekt buiten kunt laten staan.

Op termijn zal de tint van de houten meubelen - onder invloed van UV-straling - veranderen naar zilvergrijs. Dit heeft echter geen enkele invloed op de kwaliteit van het product. Wil je de vergrijzing zo lang mogelijk uitstellen? Behandel je Comfy chair meubels dan met een speciale, voedende olie voor Red Cedar. Daarmee bllijft de originele kleur langer behouden.
Moet ik de buitenmeubels behandelen met olie?

Nee, voor het behoud van de kwaliteit van de meubels is het niet noodzakelijk om deze met olie te behandelen. Zelfs de houten meubelen hoeft u niet te behandelen. Red Cedar staat namelijk bekend als een zeer duurzame houtsoort die onbehandeld vele jaren mee gaat.

Regelmatige behandeling van de houten meubels met een speciale red cedar olie, gaat wel de vergrijzing van hout tegen. Hiermee blijft het hout lange tijd haar warme uitstraling houden.
Welke olie is geschikt voor Red Cedar hout?

Je kunt elke olie gebruiken die geadviseerd wordt voor Red Cedar buitenmeubelen. De olie is te koop bij de meeste doe-het-zelf zaken of tuinmeubelspeciaalzaken.
Montagehandleidingen